پژوهشکده بیو تکنولوژی صنعتی

EN | FA

مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ های خوراکی

شنبه ، 14 مهر 1403

مرکز

 

پیشینه تاسیس و زمینه فعالیت

تولید و پرورش قارچ های خوراکی، یکی از کاربردهای عملی بیوتکنولوژی صنعتی بوده که با استفاده از به نژادی قارچ‌های خوراکی برای تولید بیشتر و استفاده بهینه از ضایعات لیگنوسلولزی گیاهی و کشاورزی، محصولی با خواص تغذیه­ای و دارویی ویژه تولید می­کند. در حال حاضر بیش از 10 گونه قارچ خوراکی بصورت تجاری در دنیا تولید می شود که با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر، ترویج تولید و مصرف برخی قارچ های خوراکی در کنار قارچ­های خوراکی دکمه­ای نظیر قارچ­های صدفی، شاه صدف، شیتاکه، گانودرما و یال شیر در ایران اتفاق افتاده است.

مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ ­های خوراکی مستقر در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بوده که فعالیت خود را از سال 1381 با تولید اسپاون قارچ خوراکی دکمه­ای آغاز کرده است. این مرکز در سال 1395 فعالیت­های خود را در زمینه تولید اسپاون و بسترکشت قارچ های اگزوتیک گسترش داد.

اعضا مرکز خدمات تخصصی

نام و نام خانوادگی

رشته تحصیلی

تخصص

اطلاعات تماس

جواد جانپور

بیوتکنولوژی کشاورزی

به نژادی و به زراعی قارچ­های خوراکی

Javadjanpoor@gmail.com

Ssc.acecr@gmail.com

شادی شاه طهماسبی

علوم باغبانی

کارشناس آزمایشگاه

051-31997549

حانیه یوسفی

بیوتکنولوژی

کارشناس آزمایشگاه

051-31997549

 

محورهای فعالیت

  • اسپاون انواع قارچ های خوراکی و دارویی تجاری و صنعتی

  • بستر کشت انواع قارچ های خاص (اگزوتیک) در فازهای 1، 2 و 3 

  • ارائه مشاوره های تخصصی راه اندازی و تولید واحدهای پرورش قارچ خوراکی و دارویی

 

بیشترین بازدید

اخبار و رویداد