مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ های خوراکی
شنبه ، 14 مهر 1403
پیشینه تاسیس و زمینه فعالیت
تولید و پرورش قارچ های خوراکی، یکی از کاربردهای عملی بیوتکنولوژی صنعتی بوده که با استفاده از به نژادی قارچهای خوراکی برای تولید بیشتر و استفاده بهینه از ضایعات لیگنوسلولزی گیاهی و کشاورزی، محصولی با خواص تغذیهای و دارویی ویژه تولید میکند. در حال حاضر بیش از 10 گونه قارچ خوراکی بصورت تجاری در دنیا تولید می شود که با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر، ترویج تولید و مصرف برخی قارچ های خوراکی در کنار قارچهای خوراکی دکمهای نظیر قارچهای صدفی، شاه صدف، شیتاکه، گانودرما و یال شیر در ایران اتفاق افتاده است.
مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ های خوراکی مستقر در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بوده که فعالیت خود را از سال 1381 با تولید اسپاون قارچ خوراکی دکمهای آغاز کرده است. این مرکز در سال 1395 فعالیتهای خود را در زمینه تولید اسپاون و بسترکشت قارچ های اگزوتیک گسترش داد.
اعضا مرکز خدمات تخصصی
نام و نام خانوادگی |
رشته تحصیلی |
تخصص |
اطلاعات تماس |
جواد جانپور |
بیوتکنولوژی کشاورزی |
به نژادی و به زراعی قارچهای خوراکی |
Javadjanpoor@gmail.com |
شادی شاه طهماسبی |
علوم باغبانی |
کارشناس آزمایشگاه |
051-31997549 |
حانیه یوسفی |
بیوتکنولوژی |
کارشناس آزمایشگاه |
051-31997549 |
محورهای فعالیت
-
اسپاون انواع قارچ های خوراکی و دارویی تجاری و صنعتی
-
بستر کشت انواع قارچ های خاص (اگزوتیک) در فازهای 1، 2 و 3
-
ارائه مشاوره های تخصصی راه اندازی و تولید واحدهای پرورش قارچ خوراکی و دارویی